Letni Grill

Letni Grill

Lato z pewnością należy do okresów, w którym częstotliwość grillowania jest najwyższa. Długie wieczory, ładna pogoda, a przy tym dobre jedzenie to składniki na udany czas z rodziną i przyjaciółmi. Na grillu możemy przygotować praktycznie wszystko. Od soczystych steków, przez ryby aż po faszerowane warzywa. Każdy więc znajdzie coś dla siebie. Warto pamiętać, że każde z dań powinno być przygotowane na kilka godzin przed samym grillowaniem. Marynaty do mięs i ryb dopiero po takim czasie „przechodzą” przez produkty nadając im wyjątkowy smak. Podobnie jest z sałatkami, którymi faszerujemy warzywa. Powinny być one nieco bardziej doprawione niż zazwyczaj. Najlepiej też, żeby ich konsystencja była nieco luźniejsza, gdyż podczas grillowania część sosu i tak wyparuje. Warto popróbować wszystkich możliwych dań z grilla, zarówno tych warzywnych jak i mięsnych.

reklama

KOBIETA

www.klubodchudzania.pl www.antykoncepcja.net www.astmaoskrzelowa.pl